Presentació i objectius
Desprès de diversos anys fent cursos sobre apicultura ecològica i de tractar les seves peculiaritats al nostre territori, aquest any fem un gir en l’orientació d’aquest curs per intentar conèixer com es desenvolupa l’apicultura ecològica més enllà dels Pirineus. Per no caure en l’error de comparar coses diferents, hem seleccionat una zona bioclimàtica semblant a la nostra: la regió d’Occitània al voltant de Montpeller.
És per això que aquest any ens visitarà un tècnic i apicultor semiprofessional d’aquesta regió. Ens explicarà com s’organitzen els apicultors i com es desenvolupa allí l’apicultura ecològica, especialment com els hi va i a quins problemes s’enfronten. La seva experiència ha de ser, de ben segur, important per a l’apicultura catalana.
Aquest curs l’adrecem a apicultors professionals o semiprofessionals amb un bagatge d’anys en apicultura. Professionals que s’enfronten, a diari, a dificultats en el desenvolupament d’aquesta activitat. Per altra banda, entenem que el futur de la nostra apicultura s’orienta cap al maneig ecològic, per tant, al curs hi sou tots convidats, tant apicultors ecològics com convencionals.
Professorat
Vincent Girod, Diplôme national français d’apicultura (1999) i formador especialitzat en apicultura. Girod és apicultor des de fa 25 anys (20 en ecològica), productor de mel, pol·len, pròpolis i gelea reial.
Inscripció https://goo.gl/forms/heQczAcSEypchSai2