Bones pràctiques en sanitat apícola

Esteu aquí

Resum

26/09/2019 - 09:00
27/09/2019 - 18:00
EAF de Santa Coloma de Farners
Formació (cursos, jornades, ...)
Més informació

Informació detallada

Presentació i objectius

En el rànquing de problemes que presenta el desenvolupament de l’activitat apícola avui en dia, el tema de les malalties hi ocupa un lloc destacat. El percentatge de baixes hivernal no ha fet més que anar en augment en els darrers anys, fins i tot arribant a triplicar-se. I encara que no podem  atribuir-ho tot a l’efecte de les malalties, si que podem assegurar que aquestes hi han tingut una influència rellevant. Així, per exemple, abelles dèbils i arnes poc poblades, com a conseqüència d’alts nivells d’infestació de varroasi a la tardor, no aconseguiran passar l’hivern i garantir la  supervivència de la colònia, per aquest motiu.

Però la qüestió no és ja només detectar i intentar controlar malalties en qualsevol moment de l’any. La pràctica apícola actual requereix d’un elevat coneixement dels agents que suposen enemics per a les abelles i a partir d’aquí, possibilitar l’adopció d’un seguit de bones pràctiques en sanitat apícola que previnguin i mitiguin l’acció dels agents patògens. El maneig general de les arnes, al llarg de l’any, ha de portar integrada l’adopció sistemàtica d’aquestes pràctiques. Pràctiques com la realització de testos i controls, desinfeccions, entre altres accions, ens permeten prevenir l’aparició dels problemes sanitaris, i en tot cas, fer-los-hi front des d’estats inicials, molt més fàcils de afrontar. És en aquest sentit i amb aquest objectiu, pel que hem dissenyat aquest curs que ara us oferim.

Professorat
Fina Gonell Galindo, enginyera tècnica agrícola i tècnica en apicultura de Pajuelo Consultores Apícolas S.L.

Realització
Lloc: Escola Agrària Forestal Casa Xifra (Santa Coloma de Farners)
Calendari: 26 i 27 de setembre
Horari: De 9:15 a 13:45 h i de 15 a 18:00 h
Durada del curs: 15 h

Inscripcions
Podeu inscriure-us-hi a l’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners mitjançant l’enllaç: https://forms.gle/mbGVsrrafjgRwuheA
Coordinador: Àlex Sirera Moreno (alex.sirera@gencat.cat)
Cost del curs: 32 € Curs per a treballadors en actiu.
Les matrícules es faran seguint l’ordre en que s’han fet les preinscripcions i fins a un total de 20 places.

It appears your Web browser is not configured to display PDF files. Download adobe Acrobat o click here to download the PDF file.

Descarrega't el document

Twitter