Curs d'apicultura ecològica

Esteu aquí

Resum

11/05/2018 - 15:30
13/05/2018 - 14:30
Escola de Agrària de Santa Coloma de Farners
Formació (cursos, jornades, ...)

Informació detallada

La producció agrària ecològica, també anomenada orgànica o biològica, és un sistema de producció amb bases tècniques i normatives pròpies que tenen com a objectiu principal obtenir aliments de màxima qualitat sense utilitzar substàncies químiques de síntesi ni organismes modificats genèticament.

L'apicultura és una activitat ramadera important pel que fa a la protecció mediambiental i a la producció agroforestal mitjançant l'acció pol·linitzadora de les abelles. La condició de “productes apícoles ecològics'' està estretament vinculada tant a les característiques del tractament de les arnes com a la qualitat del medi ambient i les condicions d'extracció, elaboració i emmagatzematge dels productes.

Aquest 2018, per força, l'Escola havia de contemplar una oferta formativa adreçada als nostres productors ecològics o a aquells volen fer la conversió a ecològics. L'objectiu d'aquest curs és incidir en els aspectes més importants, i fins i tot problemàtics, de la producció apícola ecològica actual, tot donant possibles solucions a problemes concrets de maneig. Per això comptarem amb l'experiència d'Urbano González, de Mieles Urzapa i professional de l'apicultura ecològica des de 1995, que ha demostrat que, malgrat les dificultats, es pot tirar endavant aquest sistema també en explotacions professionals.

Inscripcions: https://docs.google.com/forms/d/1MLR2Qcn9CPJBE_qEnRXlBUFD1NWy1FR467jbRB6MVgs/edit


Twitter