Curs de botànica apícola

Esteu aquí

Resum

10/05/2018 - 08:30
08/09/2018 - 14:00
Escola de Agrària de Santa Coloma de Farners
Formació (cursos, jornades, ...)

Informació detallada

Dins la formació apícola que s'ha anat desenvolupant a l'Escola al llarg dels anys, l'estudi de la flora d'interès apícola ha tingut un paper important però sempre integrat en altres cursos, com per exemple d'iniciació a l'apicultura, el maneig apícola o la qualitat del producte. Pensem que aquest tema esdevé cada cop més important per a l'apicultor i per a la producció. Per aquest motiu iniciem aquest nou curs de Botànica apícola.

Qüestions com conèixer la flora i les floracions, la seva distribució temporal i geogràfica, el seu interès com a font de nèctar i/o pol·len, etc., sempre han estat de vital importància per a una correcta gestió de l'explotació apícola, però amb el canvi climàtic encara més. Alhora, no podem oblidar que aquest coneixement és també el que ens permet conèixer i tipificar els productes apícoles: mel, pol·len i pròpolis.

Oferim aquest curs per intentar donar resposta a les necessitats de formació dels professionals que volen augmentar les possibilitats i capacitats de la flora apícola a l'hora de triar assentaments fixes o rutes de transhumància però també, i especialment, dels joves que s'incorporen a l'apicultura i altres persones interessades en conèixer el funcionament de les comunitats vegetals des del punt de vista de la pol·linització.

Aquest curs, dissenyat com a semipresencial, té 60h, distribuïdes en 25h al centre, 3 sortides de camp i 20h de treball de l'alumne fent un reconeixement de la flora de la seva explotació i un estudi fenològic.


Twitter