Des de l’any 2013 estem entrenant persones, sobretot apicultors, en l’anàlisi sensorial de la mel. Es tracta d’establir els paràmetres organolèptics que identifiquen els diferents tipus de mels monoflorals de Catalunya i, al mateix temps, formar un grup de persones entrenat en l’anàlisi sensorial d’aquest producte alimentari.
L’objectiu final és crear una cultura de valoració de les mels per tal que els consumidors puguin apreciar-ne les diferències i així poder identificar-les i valoritzar-les millor.
Lloc de realització
Escola Agrària Forestal Santa Coloma de Farners
Casa Xifra, s/n - 17430 - Santa Coloma de Farners
Inscripcions
A través de RuralCat: inscripcions
Per a més informació: Sr. Enric Campi (ecampi@gencat.cat)
Programa
9.00 h Benvinguda i registre d’assistents
9.20 h Presentació de la jornada
Sr. Enric Campi, professor a l’Escola Agrària Forestal de
Santa Coloma de Farners del DACC.
9.30 h Anàlisi físicoquímic i melissopalinològic de la mel
Sr. Miquel Gil, tècnic de la Cooperativa Apícola del Perelló.
Interrelació d’analítiques (físicoquímic- melissopalinològic-sensorial )
Sra. Mª Àngels Boixadera, apicultora i especialista en Tast
de mels.
11.00 h Pausa
11.30 h Reconeixement d’olors i vocabulari comú. Proves triangulars. Tast de mels
Sra. Mª Àngels Boixadera, apicultora i especialista en Tast de mels i Sr. Miquel Gil, tècnic de la Cooperativa Apícola del Perelló.
13:00h Cloenda de la jornada