Presentació i objectius
Massa sovint els apicultors decideixen el preu de venda de la mel a partir dels preus de mercat que marquen altres apicultors productors o la indústria envasadora. Aquests són gairebé els únics referents a l’hora d’establir el seu preu, la resta és apreciació subjectiva.
Però on és la resta d’informació necessària? Cada apicultor, a través del maneig i la gestió tècnica del dia a dia, va afegint costos al procés de producció. Per tant, les decisions que pren afecten al resultat final de la temporada, de l’exercici. Per això la gestió dels costos esdevé clau de la gestió de l’explotació. Però quina és la millor manera de fer-la?
Amb aquest curs ens hem proposat crear un espai on un grup d’apicultors reflexionen i responen a aquestes preguntes i d’altres com:
- Com gestiono l’explotació i que suposa això econòmicament?
- Quins són els meus costos i quan em costa produir un kg de mel?
- Amb la meva estructura de costos, és viable la meva explotació?
- Puc anticipar els costos i millorar la gestió?
- A quan he de vendre la mel?
Realització
Lloc: Escola Agrària Forestal (Santa Coloma de Farners)
Calendari: dies 8, 15 i 22 de febrer i 1 de març
Horari: 16 a 20 h
Durada del curs: 26 h (16 h presencials i 10 h treball personal)
Inscripcions
Podeu preinscriure-us-hi a l’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners mitjançat l’enllaç: https://goo.gl/forms/tKRPvDzPLb26Ri8H3
Coordinador: Àlex Sirera
a/e: alex.sirera@gencat.cat
Cost del curs: 32 €
Curs per a treballador en actiu