Massa sovint els apicultors decideixen el preu de venda de la mel de les seves abelles, a partir dels preus del mercat. L’observació del preu que posen els seus companys apicultors productors i la indústria envasadora, són gairebé en exclusiva el referent a l’hora d’establir aquest preu, la resta és apreciació subjectiva. Però, on és la resta d’informació necessària?
Cada apícultor, a través del maneig i la gestió tècnica del dia a dia, va afegint cost al procés d’obtenció dels seus productes. Les decisions que pren afectaran a l’obtenció d’aquesta producció però també a incòrrer en un costos o altres, per tant, al resultat final de la temporada, de l’exercici. La gestió dels costos esdevé clau de la gestió de l’explotació. Però, com podem fer això?
Amb aquest curs ens hem proposat crear un espai on un grup d’apicultors reflexionen i responen a aquestes i altres preguntes com:
- Com gestionen la seva explotació i que suposa això econòmicament?
- Quins són els meus costos i quant em costa produir un kg de mel?
- Amb la meva estructura de costos, és viable la meva explotació?
- Puc anticipar els costos i millorar la seva gestió?
- A quant he de vendre la mel?
Podeu inscriure-us-hi a l’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners a través de l’enllaç: https://forms.gle/1tc5X3zBn5PAdx1NA