Presentació i objectius
Massa sovint els apicultors decideixen el preu de venda de la mel de les seves abelles, a partir dels preus del mercat. L’observació del preu que posen els seus companys apicultors productors i la indústria envasadora, són gairebé en exclusiva el referent a l’hora d’establir aquest preu, la resta és apreciació subjectiva. Però, on és la resta d’informació necessària?
Cada apicultor, a través del maneig i la gestió tècnica del dia a dia, va afegint cost al procés d’obtenció dels seus productes. Les decisions que pren afectaran a l’obtenció d’aquesta producció però també a incórrer en un costos o altres, per tant, al resultat final de la temporada, de l’exercici. La gestió dels costos esdevé clau de la gestió de l’explotació. Però, com podem fer això? Amb aquest curs ens hem proposat crear un espai on un grup d’apicultors reflexionen i responen a aquestes i altres preguntes com:
Com gestionen la seva explotació i que suposa això econòmicament?
Quins són els meus costos i quan em costa produir un kg de mel?
Amb la meva estructura de costos, és viable la meva explotació?
Puc anticipar els costos i millorar la seva gestió?
A quan he de vendre la mel?
Professorat
Josep Maria Blasi i Àlex Sirera, professors del Servei de Formació Agrària
Realització
Lloc: Escola Agrària Forestal
Calendari: 21, 28 de gener i 4, 11 de febrer del 2022
Horari: 15.00 a 19.00 h
Durada: 26 h (16 h presencials i 10 h treball personal)
Inscripcions
Lloc: Escola Agrària Forestal
Podeu inscriure-us-hi a l’Escola de Capacitació Agrària de Santa Coloma de Farners, mitjançant el següent enllaç: https://forms.gle/aQPCxeSkWyX1Zt4BA
Coordinador: Josep Ma Blasi, a/e josepmaria.blasi@gencat.cat
Cost del curs: Dret d’inscripció: 32 €
Curs per a treballadors en actiu