Tauler d'anuncis

Esteu aquí

Jornada velutina - 17 de novembre - Sant Pere de Vilamajor

9:45 - 11:00 - taller d'arpes i trampes per velutina
Taller pràctic per veure com podem fer-nos nosaltres mateixos arpes elèctriques de forma fàcil i econòmica. Construcció, materials i consells pràctics. Organització de l'apiari. Diferents models de trampes.

11:00 - 11:30 - descans

11:30 - 13:00 - vespa velutina
Biologia i cicle anual de la vespa velutina. Consells de trampeig i protecció del nostre apiari segons l'època de l'any

13:30 - dinar a càrrec de l'AEA* (cal inscripció)

Images: 

Anàlisi sensorial de mels

Presentació i Objectius
Des de l’any 2013, L’Escola Agrària i Forestal de Santa Coloma de Farners entrena tan a apicultors com a altres persones interessades en l’anàlisi sensorial de mels. D’aquesta manera s’han pogut establir paràmetres organolèptics per identificar els diferents tipus de mels monoflorals de Catalunya i, a l’hora, formar persones que puguin donar consells i actuar de jurat en concursos d’aquest producte alimentari.

Images: 

6a fira de la mel ecològica del Brull

Com ja fa uns anys, des de l'AEA organitzem la Fira de la mel ecològica del Brull.

Dins la jornada tècnica, adreçada a apicultors, podrem conèixer mètodes de producció, preparació i conservació del pol·len a càrrec de Javier Almagro (apicultor del IRIAF) i d'un taller de preparació de cremes amb cera d'abella a càrrec d'alexandrina Fàbrega (El groguet, cosmètica terapèutica).

I també gaudir de la festa 'Viu el parc':

Images: 

'Apicultura sostenible d'Alta Muntanya' - Boí

L’activitat apícola en zones de muntanya està prenent inter

Images: 

Vespa velutina, el nou veí - Llinars del Vallès

La globalització provoca el desplaçament d’espècies animals i vegetals. Com molts altres éssers vius, la Vespa velutina ha arribat per instal·lar-se i afectar, ja veurem fins a quin punt, l’ecosistema i alguns aspectes econòmics de la producció primària, com l’apicultura i la fructicultura.

Només coneixent la biologia i l’ecologia de la vespa, i amb l’actuació conjunta de tots els afectats, es podrà trobar la manera de minimitzar els efectes d’aquest depredador, convertit en el nou veí, que ha vingut per quedar-se.

Images: 

Pàgines

Twitter