Tauler d'anuncis

Esteu aquí

Curso de Apicultura Ecológica

Curs intensiu de 2 dies:
- 20 hores lectives
- certificat d'estudis, vàlid per subvencions d'ajuda agroambiental (millora de la Biodiversitat PAC)
- manual complert en Apicultura en Sistemes de Producció Orgànica - Ecològica. Més de 600 pàgines. GRATUÏT pels alumnes (estalvies 50€)
- tutories gratuïtes en els mesos posteriors al curs (estalvies 120€)
- pràctiques amb descomptes en apiaris d'apicultors associats a Ecocolmena
- ofertes en eixams d'abelles

Images: 

Botànica apícola

Dins la formació apícola que s’ha anat desenvolupant a l’escola al llarg dels anys, l’estudi de la flora d’interès apícola ha tingut un paper important però sempre integrat en altres cursos, com per exemple d’iniciació a l’apicultura, el maneig apícola o la qualitat del producte. Pensem que aquest tema esdevé cada cop més important per a l’apicultor i per a la producció. Per aquest motiu, iniciem aquest nou curs de botànica apícola.

Images: 

Qualitat de la mel i el seu control

El consumidor final cada cop valora més la qualitat i la singularitat del producte que vol comprar. D’altra banda, el comerç de proximitat ha esdevingut una eina útil per apropar el coneix ement que té l’apicultor sobre el producte al consumidor. Per això, és important que els productors puguin fer una bona definició de la seva mel i, també, aconseguir donar més valor al seu producte per la seva frescor i singularitat.

Images: 

Qualitat de la cera per a les abelles

La qualitat de la cera ha esdevingut un tema capital per a les explotacions apícoles. La progressiva degradació de la seva qualitat, bé sigui per acumulacions de molècules químiques provinents dels tractaments sanitaris de les pròpies abelles i la seva cria, com  també directament des de les floracions o possibles adulteracions en el procés de producció; condiciona fortament el normal funcionament de les colònies d’abelles, fins al punt de ser un factor important per a l’abandonament de les arnes.

Images: 

Quant val un quilo de mel?

Massa sovint els apicultors decideixen el preu de venda de la mel de les seves abelles, a partir dels preus del mercat. L’observació del preu que posen els seus companys apicultors productors i la indústria envasadora, són gairebé en exclusiva el referent a l’hora d’establir aquest preu, la resta és apreciació subjectiva. Però, on és la resta d’informació necessària?

Images: 

Pàgines

Twitter