Tauler d'anuncis

Esteu aquí

L’Apicultura ecològica, què ens aporta?

Quin paper juguen les abelles en l’equilibri dels nostres sistemes agrícoles? Per què la reducció dràstica de les poblacions d’abelles podria tenir un fort impacte en la producció agrícola? Totes aquestes preguntes i més es posaran damunt la taula i es debatran per entendre millor què ens aporta l’apicultura en general, i en concret, l’ecològica.

A més, la segona part de la Jornada constarà d’una sessió pràctica com a primer contacte amb aquest món.

Images: 

Apicultura ecològica

L'objectiu del curs és adquirir les tècniques i aprenentatges adequats per a desenvolupar l'apicultura ecològica, tant a nivell d'autoconsum com professional.

Programa resumit

Images: 

Avançat d’apicultura ecològica

Presentació i objectius
Aquest curs s’adreça a apicultors ja iniciats que volen millorar la capacitat productiva i la salut dels seves arnes, alhora que millorar la seva formació. Per assolir els resultats esperats cal un enfocament sistemàtic i l’aplicació de tècniques i coneixements pràctics.

Images: 

Mesures per afavorir els pol·linitzadors en la restauració ambiental

En el context actual de pèrdua d’insectes pol·linitzadors, especialment d’abelles silvestres, és primordial millorar-ne la conservació i afavorir la seva presència en totes les situacions, incloses les urbanes.

La guia que presentem en aquesta fitxa proposa mesures per fer una revegetació adient de les vores de les infraestructures viàries, que augmentaria  l’àrea que els pol·linitzadors tenen per viure i actuarien com a connector entre les  seves poblacions.

Images: 

Una bacteria per lluitar contra la varroa?

Interessant article de recerca que, sembla ser, obre un nou camp d'estudi en la lluita contra la varroa:

Scientists modify honey bee gut bacterium to fight colony collapse-causing Varroa mite and deformed-wing virus

Images: 

Pàgines

Twitter