Tauler d'anuncis

Esteu aquí

XIV Jornada de la mel - dissabte 30 d’abril a Balaguer

Enguany es celebra la XIV Jornada de la mel, en el marc de la Fira Q de Balaguer, la Fira de la Qualitat, amb la col·laboració dels Apicultors Lleidatans Associats. L'apicultura té un interès creixent al nostre territori tant com activitat ramadera com pel seu benefici mediambiental i per a la salut humana.

Les ponències versaran sobre aspectes sanitaris de les abelles, concretament es presentarà un programa de vigilància i lluita contra la varroasi de les abelles i de la influència de les radiacions en la salut de les persones i de les abelles.

Images: 

IV Jornada de la mel - Riner

Presentació
A més de l’actualització del projecte REDICAT, la jornada tractarà sobre la diferenciació i identificació de les mels del país front a les barreges amb mels foranes.

Els temes tractats pretenen reforçar l’argumentari de venda dels productors i alhora informar els consumidors de productes apícoles.

La jornada es celebra en el marc de la V Fira de la mel de Riner, conjuntament amb d’altres activitats, exposicions i mercat de productes apícoles.

Images: 

Dossier Tècnic núm. 115. Enemics naturals de les abelles

El Dossier Tècnic nº 115: “Enemics naturals de les abelles” s’introdueix en l’enduriment de les condicions de vida de les abelles, a causa de diverses casuístiques i situacions: la varroasi, la vespa velutina, la contaminació atmosfèrica, l’acumulació de residus tòxics, etc.

Images: 

Qualitat de la cera per a les abelles

La qualitat de la cera ha esdevingut un tema capital per a les explotacions apícoles. La progressiva degradació de la seva qualitat, bé sigui per acumulacions de molècules químiques provinents dels tractaments sanitaris de les pròpies abelles i la seva cria, com també directament des de les floracions o possibles adulteracions en el procés de producció, condiciona fortament el normal funcionament de les colònies d’abelles, fins al punt de ser un factor important per a l’abandonament de les arnes.

Images: 

JORNADA _ Anàlisi sensorial de mels

Des de l’any 2013 estem entrenant persones, sobretot apicultors, en l’anàlisi sensorial de la mel. Es tracta d’establir els paràmetres organolèptics que identifiquen els diferents tipus de mels monoflorals de Catalunya i, al mateix temps, formar un grup de persones entrenat en l’anàlisi sensorial d’aquest producte alimentari.

L’objectiu final és crear una cultura de valoració de les mels per tal que els consumidors puguin apreciar-ne les diferències i així poder identificar-les i valoritzar-les millor.

Images: 

Pàgines

Twitter